You'll find a list of all my blog posts in the blog archive.

Keltamotatska.

Blog categories: 
Botanical name: 

Keltamotatskan hyviä puolia on että sitä näkee heti.

Voikukan mehulla tehdyt tatuoinnit näkyvät vasta seuraavana päivänä, ja voivat siksi olla aika mielenkiintoisen näköisiä.

Huonoja puolia keltamotatskoilla on että ne häviävät voikukka-tatskoja nopeammin. Jos olet varovainen iholle maalattu keltamokuva pysyy kolme päivää; ellet ole se häipyy parissa päivässä. Voikukka-tatskahan säilyy iholla melkein viikon, ellei sitä lähde jynssäämään pois.

Miten: poimi pätkä keltamon (Chelidonium majus) lehti- tai kukkavarresta, odota kunnes päähän muodostuu keltainen maitiasnestepisara, ja käytä sitä iholle maalaamiseen. Kun pisara on käytetty nouki seuraavat 2-5 cm samasta varresta ja käytä tämän pätkän kumpaakin päätä maalamiseen.

Photo: Chelidonium majus 6. Pic: Keltamon kirkkaan keltainen maitiasnestepisara.

Ihomaalaus on alussa keltainen mutta muuttuu tunnin parin aikana ruskeaksi. Jos haluat päästä siitä eroon heti se onnistuu kunhan käytät lämmintä vettä, saippuaa ja pyyhettä.

Vaatteita en ole keltamon mehulla tahrinnut, en siis tiedä miten hankala on saada sitä niistä pestyä. Voikukan mehuhan aiheuttaa vaatteisiin pysyvästi ruskeita tahroja.

Keltamon mehu on lievästi syövyttävä: sitä on käytetty syylien poistamisessa siinä missä voikukankin maitiasnestettä. Se ei ole kauhean myrkyllinen, mutten lähtisi kylpemään puhtaassa keltamon maitaisnesteessä.

Täytyykin tästä mennä maalamaan uusi käärme käsivarteen ja uusi aurinko kämmenselkään, vanhat kun ovat jo kuluneet pois.

--
Päivitys: Kuva noin 3 tuntia vanhasta keltamoauringosta.