Henriettes böcker

Henriette har skrivit tre böcker på svenska:

Praktiska örtkort

Bok: Praktiska örtkort. Henriette har gjort härliga infokort om läkeörter. Boken med korten kom ut den 24. november 2017.

Boken har 144 sidor, varav de första 116 sidorna ger mera information och bilder på örtkortens teman. De sista 28 sidorna i boken är av paff, med 52 örtkort som du kan ta loss.

Roligt med växter

Bok: Roligt med växter Henriettes andra bok på svenska, "Roligt med växter" är helt lysande.

Boken kom ut den 4 maj 2016. Det är en härligt nostalgisk bok om gamla och nya finurligheter med växter.

Den har 189 sidor med 340+ färgfoton.

Praktiska läkeörter

Bok: Praktiska läkeörter. Henriettes första bok på svenska, "Praktiska läkeörter", har blivit varmt mottagen:

  • "Äntligen har det kommit ett vettigt tillägg till alla hundratals olika örtaböcker!" Puutarha&kauppa, 2011.
  • "I min bokhylla finns en ny örtabok. I den förenas tysk noggrannhet, amerikansk produktskaparglädje och finsk återhållsamhet med en självsäker och glad humor." Nyttoväxtföreningens tidning Pähkylä, 2010.
  • "Det finns gott om sakkunnig och lockande, till och med inspirerande information. Boken är ett utmärkt tillägg till finska böcker om örter och läkeväxter." Oma Piha, 2011.
  • "Jag hade väntat mig kvalitet, men boken är fantastisk""
  • "Verkligen vacker!"

Dessutom har Henriette en distanskurs i örtterapi:

Pärm: Distanskurs i örtterapi del 1.

Lär dej örtterapi på distans!

Kursen ger dig orsaker bakom en mångfald besvär. Det är enkelt att åtgärda t.ex. mensvärk eller magproblem, sömnlöshet, hemorrojder, kronisk sinusit eller akne, om du vet varför någon har dessa problem.

Du lär dig också använda örter på ett mångsidigt sätt. Du kan hjälpa släkt och vänner med örter eller använda dina nya kunskaper i ditt nuvarande terapeutjobb. Den som jobbar väldigt mycket med kursen kan till och med bli en örtterapeut.

Hon har skrivit Marthornas häfte om vilda grönsaker:

Booklet: Vilda grönsaker. På våren 2010 skrev jag ett häfte om vilda grönsaker åt marthorna. Det finns att ladda ner på Marthornas broschyrer som .pdf.

Du kan ladda ner häftet "vilda grönsaker" här också. (2.3 MB).

Henriette har skrivit häftets texter och recept. Hon har också tagit bilderna, förutom receptbilderna. Pröva t.ex. Mommos special, en salladsdressing på sidan 21, eller maskroskapris, ett recept på sidan 23. Och kom ihåg att vara försiktig med flockblomstriga!

Köp böckerna här:

Du har valt:

Eller anmäl dig till distanskursen:

Valj: