You'll find a list of all my blog posts in the blog archive.

Tietoisku yrteistä 05/2017: Muskottipähkinä.

Blog categories: 
Botanical name: 

Yrttikortti 05.2017: Muskottipähkinä. Muskottipähkinä on, kuten muutkin mausteet, aromaattinen (mausteinen), eli lämmittävä ja kuivaava.

Se vahvistaa ruoansulatusta. Lääkekasvina siitä on apua unettomuuteen ja ennenaikaiseen siemensyöksyyn.

Muskottipähkinä antaa sinulle kahdeksan tuntia syvää unta. Älä käytä tätä yrttiä ellet ehdi nukkua kahdeksan tuntia.

Aloita ottamalla ¼ tl juuri jauhettua muskottipähkinää lämpimässä maidossa (tai lämpimässä mantelimaidossa). Juo sekoitusta muutama tunti ennen nukkumaanmenoa. Jos olet seuraavana aamulla unessakävelijän kaltainen, kannattaa ottaa sekoitusta jo iltapäivästä.

Ellei ¼ tl riitä voit viikon käytön jälkeen nostaa annosta. Ota ½ tl juuri jauhettua muskottipähkinää päivässä. Ellei sekään riitä voit viikon käytön jälkeen nostaa annosta teelusikalliseen. Ellei sekään auta, muskottipähkinä ei yrttinä sovi sinulle.

Muskottipähkinä on myös mainio rohto ennenaikaiseen siemensyksyyn. Käytä yllämainittua annosta ja nosta annosta samaan hitaaseen tahtiin, ellei pienempi määrä riitä.

Et löydä kokonaisia muskottipähkinöitä Suomen ruokakaupoista, koska tietämätön osa nuorisosta yrittää käyttää näitä pähkinöitä huumeena. Se ei ole huumaava. Sitä yrittävä saa vietävän päänsäryn mahdollisesti vielä huimausta sekä hyvin nukutun yön.

Etnisissa ruokakaupoissa on kokonaisia muskottipähkinöitä Suomessakin.

Muskottipähkinä on helppo saada jauheeksi, sillä sitä voi kaapia veitsellä. On myös pienenpieniä raastinrautoja ja muskottipähkinämyllyjä. Muoviset myllyt eivät kestä montaakan vuotta, sillä muskottipähkinän öljyt haurastuttavat muovin, joka sitten halkeaa myllyn teräksisen vieterin paineen alla.


Henrietten yrttikortit: Osta omasi jo tänään!